Legergroen

Ik heb zo gelachen afgelopen donderdag! Opzettelijk de school in chaos storten is niet iets wat je zomaar iedere week doet of mag doen. Deze keer hadden wij, de examenklas van Bartiméus, echter toestemming gekregen om de school eens compleet overhoop te halen, zei het van slechts een select groepje leraren.

Lerarenkamer
Een ravage in de lerarenkamer, met dank aan de examenleerlingen.

En de rest van de leraren? Ach, die wisten er zogezegd zo goed als niets van af. Die reacties die we kregen van zowel leraren als leerlingen toen ze zich langs de opgeworpen barricade voor de ingang de met groen kreppapier versierde kantine van de school hadden binnen geworsteld… onbetaalbaar! Leerlingen reageerden met een ‘heb ik iets gemist?’ of een ‘wat is hier aan de hand?’ toen ze, zodra ze een voet binnen het gebouw zetten werden opgevangen door een paar examenkandidaten en ingedeeld werden in groepjes. De leraren waren verbijsterd, maar de meesten konden er wel om lachen. Dat wil zeggen, ze lachten van buiten. Misschien ging voor sommigen het lollige er af toen ze erachter kwamen dat niet alleen hun lokalen, maar ook de lerarenkamer grondig onder handen waren genomen en dat we, omdat het thema van deze stunt ‘het leger’ was, we om de zoveel tijd leerlingen uit de klas plukten om hen een parcours te laten doen.

Ondertussen, terwijl de snippers kreppapier op alles en iedereen neerdaalden, liepen er een paar examenleerlingen rond met spuitbussen uitwasbare groene haarverf en groene schmink. We lieten onze gezichten schminken en sommigen lieten hun haar groen spuiten – ik niet, en ik kan als excuus aanvoeren dat ik twee dagen later selectie zou hebben in Arnhem en dat daar aankomen met groen haar misschien een vreemde indruk zou maken. Dat zorgde natuurlijk voor grote hilariteit. We hadden eigenlijk bedacht dat dat groen-haar-gedoe verplicht zou zijn voor docenten, maar helaas is dat er niet helemaal van gekomen.

De hele dag hadden wij, de examenleerlingen, geen les. We zwermden door de school en probeerden ervoor te zorgen dat de stunt vlekkeloos verliep. Aan het einde van de dag kwam het leukste gedeelte: het parcours moest door de leraren worden afgelegd. Man, wat hadden wij een lol!

One Reply to “Legergroen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *