DoggyDating

DoggyDate-Blaricum

Wat doe je als de vrije zomer zich voor je uitstrekt, je dus niet naar je studie hoeft en sowieso minder met het openbaar vervoer reist vanwege  de vrij-reizen-zomerstop? Je gaat op zoek naar alternatieven om zowel jezelf als je geleidehond te vermaken. De hele tijd met vrienden afspreken is leuk voor mij, maar zo’n energieke hond als Siërra gaat zich snel vervelen. Gelukkig biedt de nieuwe app, die ik tegenwoordig veelvuldig gebruik, uitkomst.

Het werkt heel simpel: eerst maak je een profiel aan voor jezelf en, nog belangrijker, je hond. Je kunt heel veel informatie omtrent je hond op geven: geslacht, leeftijd, grootte, sociaal gedrag… als je dit hebt gedaan, krijg je als eerst een kaart te zien waarop je een goed overzicht hebt van losloopgebieden en DoggyDates bij jou in de buurt. Via deze kaart kun je je aanmelden bij een DoggyDate, maar je kunt ook naar deze evenementen zoeken bij het desbetreffende tabblad.

Screenshot appMet een DoggyDate wordt een door een gebruiker aangemaakte hondenwandeling bedoeld. Iedere gebruiker van de app kan zich aanmelden voor een DoggyDate naar keuze, al komt het voor dat er wandelingen voor bepaalde rassen of grotes worden georganiseerd. Iedere gebruiker kan ook zelf een wandeling organiseren. Tot nu toe heb ik dat zelf nog niet gedaan, al ben ik wel twee keer met een DoggyDate mee geweest. Je geeft dan aan waar, wanneer, en wat voor soort wandeling er zal plaatsvinden. Als een honden eigenaar zijn of haar honden aanmeldt, kun je dat meteen zien. Bij iedere date staat een keurig lijstje met welke honden er allemaal meegaan. Als je op de naam van een hond klikt, krijg je dan ook gelijk alle informatie over de hond. Zo kun je eventueel kijken of jouw hond in het groepje past. Onder dit lijstje met deelnemers bevindt zich het prikbord. Iedereen kan daar een berichtje op plaatsen met eventuele vragen of opmerkingen over de date.

Ook is het mogelijk om via de app vrienden te zoeken, op locatie, naam van de hond of naam van het baasje. Je kunt deze vrienden vervolgens uitnodigen om mee te komen naar een bepaalde DoggyDate. Het is natuurlijk wel verstandig om alleen diegenen toe te voegen als je vrienden met wie jouw hond een klik heeft.

De DoggyDating-app is een sociaal platform, dat draait om honden. Maar ook voor mensen kan het een leuke manier zijn om nieuwe contacten te leggen. Een DoggyDate is een sociaal uitje voor zowel mens als hond. De hond kan rennen en ravotten met soortgenoten en is even wat energie kwijt, en jij kunt wandelen met volslagen vreemden en gezellige gesprekken voeren, terwijl jullie kijken naar jullie stoeiende huisdieren.

DD Amsterdamse bos 1

DD Amsterdamse bos 2
Met de honden: Siërra, Jet en Ollie

Zie voor meer info: www.doggydating.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *