Van Blogger naar WordPress

Zoals de lezers van mijn oude weblog ongetwijfeld al opgemerkt hadden, bestaat mijn blogpatroon uit pieken en dalen. Soms heb ik van die fasen waarin ik opeens actief aan het bloggen sla, maar als je kijkt naar de perioden dat ik niets schrijf vallen die fasen toch al gauw in het niet. Als reactie daarop blijf ik maar excuses verzinnen om mijn lezers, maar toch vooral mijzelf, voor de gek te houden. ‘Geen tijd’ en ‘geen inspiratie’ zijn de belangrijksten daarvan, hoewel ik mezelf toch wat moeite zou kunnen besparen door simpelweg en waarheidsgetrouw te zeggen: ‘geen zin’. Best wel gek voor iemand die al jaren roept dat ze van schrijven haar beroep wil maken. Kijk mij toch eens, aanstormend schrijftalent…. Of nou ja, misschien toch niet, gezien ik mijn eigen blog niet eens up-to-date weet te houden. Maar goed, deze keer heb ik een échte, realistische, alles verhelderende verklaring: ik was even gestopt met bloggen omdat… *tromgeroffel*… ik besloot over te gaan naar een andere host voor mijn blog. Hoe dat zo, zal je misschien denken. Dit is namelijk de tweede

Logo Blogger
www.blogger.com

keer dat ik mijn weblog verhuisd heb. En nee, dit doe ik echt niet steeds omdat ik het zo leuk vind. De eerste keer waarom ik verhuisde was – volgens mij – omdat ik een nieuwe en frisse  start wilde maken. Deze keer echter had het niets met een nieuwe start van doen. Ik was eigenlijk best tevreden met waar ik nu zat. Maar toen… kwam Tom, mijn surrogaatbroer (lees: beste vriend sinds lange, lange tijd waarmee ik lief, leed, maar niet mijn leven deel) er een paar weken geleden achter dat het een moeilijke opgaaf was om een reactie op mijn berichten achter te laten. Hij was al wat langer geleden overgegaan op WordPress en bleef maar zeggen dat ik dat ook moest doen. Het was handiger, toegankelijker, en dan konden we elkaar weer volgen en zo. Ik zag het eerst niet zitten: weer zo’n verhuizing. Toen ontdekte ik dat van die reacties, plus het feit dat mijn tante ook een WordPress gebruiker is en er een mooie site mee heeft, trokken me uiteindelijk over de streep. Ik gaf toe, en nu maar hopen dat ik er geen spijt van krijg.

 

Logo WordPress
www.wordpress.com

 

Goed, ik maakte een account aan op WordPress en begon met het ontwerpen van mijn website, iets wat ik erg belangrijk vind. Misschien komt dit raar op je over, omdat ik slechtziend ben. Een slechtziende die waarde hecht aan het uiterlijk van haar weblog? Ja, dat kan. Natuurlijk kan dat, waarom niet? Tom is bijna volledig blind en ook hij wil dat zijn blog er een beetje toonbaar uit ziet, gewoon voor de mensen die het wel zien. Ik ging dus enthousiast aan de slag en bekeek mijn mogelijkheden voor het aanpassen van mijn ontwerp. Die bleken helaas gering te zijn. Waar je bij Blogger erg vrij was en van alles en nog wat kan aanpassen, zijn de mogelijkheden bij WordPress erg beperkt. Het hangt van het thema af dat je hebt, maar naar mijn idee zijn alle gratis thema’s niet uitgebreid aan te passen. Ik vind mijn blog er nu nogal eentonig en kaal uitzien, en hoop dat ik binnenkort een manier vind om dat te veranderen. Ook wil ik mijn blog uitbreiden tot website, maar zo ver ben ik nu natuurlijk nog niet. Eerst kijken of ik het bloggen volhoud en of het allemaal een beetje werkt zoals ik wil.

2 Replies to “Van Blogger naar WordPress

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *