Toekomstmuziek

Voor mij en vele anderen is het deze week herfstvakantie, maar ik heb niet stilgezeten. Ik had deze week twee belangrijke gesprekken waarvan de uitkomst grote invloed kan hebben op mijn toekomst. Nee, ik overdrijf niet. Deze week had voor mij meerdere momenten van de waarheid. Het was spannend, confronterend en bijzonder.

Mijn eerste gesprek was op dinsdag met een uitgeverij. Ze willen mijn boek ‘De strijd tegen het dagelijks leven’ uitgeven en hebben me een contract aangeboden. Ik moet dit contract nog even goed doorlezen en ondertekenen en dan begint er voor mij een nieuw, spannend avontuur. Dan zal ik het proces van het uitgeven van mijn eigen boek meemaken. Ik ben echt zeer benieuwd!

Voor de belangstellenden, het boek ‘De strijd tegen het dagelijks leven’ gaat over vier jongeren met een visuele beperking – net zoals ik dus – die op hun eigen manier hun weg proberen te vinden in de wereld van alle dag. Ze stuiten daarbij letterlijk en figuurlijk op obstakels waar ‘zienden’ vaak niet eens weet van hebben. Alle vier vertellen ze afzonderlijk hun verhaal, waarin het lijkt alsof ze terugkijken op gebeurtenissen uit hun jeugd. En er zitten heus niet alleen negatieve elementen in. Ik heb geprobeerd het luchtig en op sommige punten komisch te houden. Het boek is natuurlijk deels autobiografisch: veel van mijn eigen ervaringen zitten er in verwerkt. De verhalen zijn dan weer niet waar gebeurd en alle personages zijn fictief. Mocht je geïnteresseerd zijn, ik moet nog een aantal e-mailadressen hebben voor de promotie mailing die mijn uitgeverij gaat versturen wanneer het boek uitkomt. In de mail staan titel, cover en omschrijving van het boek en een bestelknop. Dus, mocht je geïnteresseerd zijn en ook zo’n mail willen ontvangen, benader me dan via Facebook of het contactformulier op mijn weblog met je e-mailadres. Het zal mij erg helpen! Daarbij, als je je email opgeeft ben je natuurlijk niet verplicht het boek daadwerkelijk te kopen.

Het tweede gesprek had ik een paar dagen later: een gesprek met de geleidehondenschool. In dit gesprek zou ik wat meer duidelijkheid krijgen of ik actief op de wachtlijst voor een blindengeleidehond kom. De instructeur was erg positief over mijn vorderingen, alhoewel mijn werkaanbod voor de hond nog steeds een beetje klein is. Dit kan een probleem vormen met de school én met de verzekering, dus moet ik op zoek gaan naar een manier om mijn routes te verlengen of uit te breiden. Hopelijk gaat dit lukken, anders kom ik misschien niet in aanmerking voor een geleidehond.

Er breekt nu een spannende tijd voor me aan. Er hangt veel af van wat er in de komende paar weken gaat gebeuren. Ten eerste moet ik voor de uitgeverij van mijn boek nog op zoek naar iemand die mijn manuscript corrigeert, zodat het foutloos wordt en kan worden uitgegeven. Ten tweede moet ik op zoek naar meer werkaanbod voor mijn (hopelijk) aanstaande geleidehond. Het kan dus zo zijn dat er niets van de toekomst die ik nu voor ogen heb, terechtkomt. Maar goed, laten we vooral positief blijven!

One Reply to “Toekomstmuziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *